Strobouw achtergrond

Amazonails

Amazonails

Barbara Jones - Spiral House

Nebraska 

Engeland bijvoorbeeld bouwt grotendeels op een manier die ook wel bekend is als de “Nebraska” stijl. Strobalen worden als dragende elementen gestapeld waarna men de balen onder spanning brengt. Dit onder spanning brengen gebeurt door 2 houten frames die onder en boven de strobalen liggen, naar elkaar toe te trekken door middel van trekbanden.

Op deze wanden wordt vervolgens een dakconstructie geplaatst. Dit extra gewicht zorgt voor een extra stabiliteit. Je zou kunnen stellen dat des te meer gewicht het dak heeft, des te beter het is. Deze manier van bouwen biedt een enorme flexibiliteit als het gaat om bouwen en architectonische vormgeving, alhoewel de krachtverdeling van het dak wel gelijkmatig moet zijn.  

De grootste en meest bekendste voortrekker op het gebied van de Nebraska stijl in Europa is Amazonails.
Hun kennis op het gebied van deze manier van bouwen is Internationaal erkend en ze zijn betrokken geweest bij meer dan 100 strobalen gebouwen in de afgelopen 12 jaar.

Ze onderscheiden zich met name door hun integrale aanpak van ontwerp naar realisatie, waarbij vrijwilligers, toegankelijkheid van de bouwplaats, vrijheid van expressie en transformatie van de manier waarop naar bouwen gekeken wordt centraal staan. 

Our building sites are happy places.
People are well motivated, look out for each other, share experience, and have fun.
Inevitably this means that we achieve a lot, health and safety is excellent, and the quality of our work is high.